Garagardo belgiarren artean denetarik dago...baina ez zaizkigu asko gustatu

Joan den urtean Euskal Herrian ekoiztutako garagardoak dastatu genituen eta aurten nazioartekoak probatuko ditugu. Oihan Larrañagak ekarriko dizkigu astero bi botila eta beharrezko azalpenak eman.  Aste honetan, garagardo belgiarrak ekarri dizigu, aditu lanetan jarri gara eta, hara, ozta ozta gainditu dute! Info7koak exigenteak gara nonbait.

Audio_placeholder

Garagardo belgiarren artean denetarik dago...baina ez zaizkigu asko gustatu

Loading player...
Oihan Larrañagak emandako azalpenen arabera belgiar garagardoetan maltak du protagonismoa eta lupuluak apenas du presentziarik. Garagardo ingelesekin konparatuta, adibidez, alkohol graduazio altua izaten dute.
 
Hauek ekarritako garagardoak:
 
West Malle Tripel  Blonda, 6 gradu inguru. Malta zapore handia, gorputz sendoa. Dublea malten artean malta tostatua ere bai. Kolore iluna dute. Ez da alkohol edo malta kantitatea bikoitza dutela, baina hala deitzen zaie. Triple-ak, malta gehiago, alkohol gehiago dute, baina ez dira tostatuak.
 
Blance de Namur Garagoardo trapista da, alegia, monastegietan egiten da, ebrtako monje, abade edo fraile edo horiek. 11 bakarrik munduan, horietatik 6 Belgikan. Eta horietako bat da Westmall garagardoa.